Røggranat afbrød ishockeykamp i Herning: Evakuering afblæst

Røggranat afbrød fredag aften en ishockeykamp i Herning. 3.500 blev evakueret, men de er igen sendt ind i hallen. Ingen er kommet til skade.

Røggranat2
Foto: Henrik Christensen Schiøth, TV MIDTVEST

En ishockeykamp i Herning mellem Herlev Eagles og Herning Blue Fox var fredag aften afbrudt, og omkring 3.500 mennesker blev evakueret. Det skyldtes, at nogen havde kastet, hvad politiet betegnede som en røggranat. Det oplyste vagtchef Henrik Nielsen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

- Vi er talstærkt tilstede dernede - også med læger - og hvis røgen er giftig, kommer der snart en beredskabsmeddelelse ud, siger han.

Uofficielt forlød det, at det var tilhængere af udeholdet, der havde kastet røggranaten.

Afblæst igen

Midt- og Vestjyllands Politi skrev sidenhen ud på Twitter, at evakueringen, der skyldtes en røgbombe, var afblæst igen.

Myndighederne gav derfor tilladelse til, at publikum kunne trække ind i hallen igen. Politiet vurderede det samtidigt som forsvarligt, at kampen blev genoptaget.

Søg læge, hvis du har indåndet røgen, lød det også.

Derudover oplyser politiets kommunikationskonsulent, Mette Helm, til TV MIDTVEST, at ingen er kommet til skade før eller under evakueringen. Tilmed sender hun rosende ord til tilhængere af udeholdet, hvorfra røgbomben blev fyret af. For med deres hjælp kunne politiet hurtigt fastslå, at det var forholdsvist ufarlig krudt, der var fyret af.

Ingen er blevet anholdt, og kampen er efterfølgende sat i gang igen.