Røde Kors indsamlede over 18 millioner kroner

De frivillige Røde Kors-indsamlere fik over 18 millioner kroner i pengebøssen.

Røde Kors fik samlet over 18 millioner kroner ind.
Røde Kors fik samlet over 18 millioner kroner ind.
Foto: Scanpix/ Brian Bergmann

Det var en travl søndag for de mange Røde Kors-indsamlere, da de skulle ud og samle penge ind til fordel for blandt andet det muslimske mindretal i Myanmar og ofrene for de voldsomme storme i Caribien. Over 18 millioner blev der indsamlet på landsplan. Det skriver Røde Kors i en pressemeddelelse.

I Holstebro var 70 mennesker troppet op for at støtte den gode sag, og i byen blev der i alt samlet 96.000 kroner ind. Det er lidt færre penge, end der blev samlet ind sidste år. Der lå beløbet nemlig på 100.000 kroner.

- Jeg vil gerne sige rigtig mange tak til alle, der var med og til alle dem, der gav et bidrag til vores indsamlere. Det var min oplevelse, at indsamlerne havde en dejlig dag i det gode vejr. Selv om vi naturligvis havde håbet på et lige så flot resultat som sidste år, så er vi meget glade for alle de bidrag vi har fået til hjælpearbejdet, siger indsamlingsleder Britt Sandvad fra Røde Kors i Holstebro.

Også på landsplan blev der samlet færre penge ind end sidste år. Ifølge Røde Kors skyldes det øget konkurrence blandt humanitære organisationer. Men alt i alt var generalsekretær hos dansk Røde Kors, Anders Ladekarl, godt tilfreds.

- Jeg er himmelhenrykt over, at det er gået så godt som det gjorde. Det er penge, vi kan bruge med det samme, siger Anders Ladekarl.

Pengene bliver allerede i dag sendt til de kriseramte områder, hvor behovet for humanitær hjælp er kæmpe stor.