Røde Kors hædrer Struer-institution

Daginstitutionen Humlegården ved Struer er blandt de tre nominerede til en pris fra Røde Kors. Prisen går til en arbejdsplads, der uddanner medarbejderne i førstehjælp.

humlegaardenstruerweb.jpg

Siden 1998 har daginstitutionen Humlegården i Humlum ved Struer sendt medarbejderne på førstehjælpskurser. Og det er ikke kun pædagogerne, der lærer, hvordan de skal handle ved ulykker, det gør børnene også. Børn helt ned til tre år lærer førstehjælp.

Imponerende indsats

Den førstehjælpsindsats er så imponerende, at Humlegården nu er en af de i alt tre nominerede til Røde Kors' nye førstehjælpspris til arbejdspladser:

 - Vi vil gerne hædre en arbejdsplads, som gør en særlig indsats for at uddanne medarbejderne i førstehjælp. Røde Kors mener, at virksomheder, der uddanner sine medarbejdere i førstehjælp, tager et vigtigt samfundsansvar, siger chef for førstehjælp i Røde Kors, Tina Donnerborg om baggrunden for den nye pris. 

 - Humlegården har indført et helt nyt koncept, hvor børnene også er med og lærer førstehjælp fra en tidlig alder. Det falder godt i tråd med Røde Kors' ambition om, at alle skal kunne førstehjælp. Derfor er de nomineret til prisen, siger Tina Donnerborg.

Vestjysk stolthed

Hos personalet i Humlegården er man overraskede og glade for nomineringen:

 - Vi har en vestjysk stolthed over nomineringen. For os har førstehjælp været en del af dagligdagen for både børn og voksne i 12 år. Vi finder det naturligt at lære børnene, at det er vigtigt at kunne drage omsorg for hinanden. Og at kunne handle, når der sker større eller mindre skader, siger daglig leder Else Marie Skaarup. 

Ud over Humlegården er Dong Energy og Ældreplejen i Vordingborg Kommune nomineret til den nye førstehjælpspris. Prisen uddeles 19. marts i København.