Rod på Socialdemokraternes liste i Skive

Socialdemokraterne i Skive er havnet i en uheldig situation. En kandidat til det forestående kommunalvalg har trukket sit kandidatur, fordi hun har fået arbejde i Skotland. Det giver nu rod på stemmesedlen.

Johnny Kent Knudsen er klar til at trække den klassiske røde socialdemokratiske farve over hovedet i den valgkamp, der så småt er kommet i gang. Han har droppet valgplakaterne, og håber at fange vælgernes opmærksomhed på en ny og anderledes måde.

- Jeg har 40 t-shirts at gå rundt med på gader og stræder, hvor der står Johnny Knudsen, nummer 10 på ryggen. Jeg synes, at det var sjovt, jeg var nummer ti på listen og på den måde holdets angriber, siger byrådsmedlemmet, der håber på genvalg.

Kollega skaber rod på listen

Problemet er, at Socialdemokraterne stiller op på en sideordnet liste, hvor numrene på stemmesedlen er tildelt kandidaterne alfabetisk efter deres fornavn. I dag meddeler partiet, at listens nummer Alisa Camilovic har trukket sit kandidatur, fordi hun har fået arbejde i Skotland. Det betyder nu, at valglistens numre længere ikke stemmer overens kandidaternes valgmateriale.

- Jeg er jo cirka nummer ti nu. Det er sådan i runde tal. Der må man tage en sjov indgangsvinkel til det og sige, at hvis jeg runder op, så er jeg nummer ti, siger Johnny Kent Knudsen, der nu er nummer 9 på Socialdemokraternes liste.

Tusindvis af flyers med fejl

Partikollegaen Jan D. Andersen ærgrer sig gevaldigt over listeændringerne. Han skal nu dele tusindvis af flyers ud, som har det nu forkerte tal påtrykt.

- Vi har et par tusinde flyers, hvor man kan se, at der er numre bagpå. Derudover har jeg også tusind visitkort, hvor det forkerte nummer er påtrykt, fortæller en ærgerlig Jan D. Andersen, der ikke forventer at lave sit valgmateriale om.

Socialdemokraterne må ikke lade plads nummer to på listen stå tom, og det er for dyrt at rette op på fejlene.

Se her indslag fra TV MIDTVEST den 15. oktober:

02:12 Luk video