Robotstøvsugere indføres i Ringkøbing-Skjern

Ældre i Ringkøbing-Skjern kommune skal have hjælp af robotstøvsugere. Mandag afholdes første informationsmøde om den nye rengøring.

Fremover bliver der ikke meget smalltalk mellem de ældre og hjemmeplejen i Videbæk, det er nemlig robotstøvsugere, der skal stå for rengøringen. Siden juni har 10 ældre haft robotstøvsugere på prøve i deres hjem, med det resultat at de nu skal indføres i hele Ringkøbing-Skjern Kommune.  

Mandag eftermiddag var der informationsmøde i kommunen om indførslen af robotstøvsugerne, hvor de ældre kunne få en lille forsmag på den elektroniske rengøring. Borgere, der har behov for hjælp, skal selv købe robotstøvsugerne.

Færre ressourcer og flere ældre

Formanden for Social- og Sundhedsudvalget Bent Brodersen mener, at den nye teknologi er oplagt til at sikre, at borgere forbliver selvhjulpne så længe som muligt.

- Vi har gjort det ud fra en betragtning om, at vi får færre og færre ressourcer og der kommer flere og flere ældre, og vi får flere og flere opgaver. Det kan for eksempel være opgaver fra regionen. Så vi har simpelthen været nødt til at se på, hvordan vi kan gøre tingene lidt smartere, så vi får frigivet nogle ressourcer til andre ting, siger Bent Brodersen.

I øjeblikket er der omkring 1.400 borgere i kommunen, som modtager hjælp til støvsugning i hjemmet. Frem mod nytår skal det besluttes hvilke borgere, der skal bruge robotstøvsuger. Indtil videre forventer kommunen, at det drejer sig om 1000 borgere.