Robot skal gøre piger interesseret i programmering

En lille robotpige har set dagens lys. Manden bag robotten håber, at den kan vække flere pigers interesse for programmering.

Smart Gurlz
Foto: Jesper Hejlskov Thomsen, TV MIDTVEST

Thomas Kølbæk Jespersen fra Holstebro har en mission - han vil gøre flere piger interesseret i programmering.

- Hvis vi ser statistisk på det, så er der ikke særligt mange piger, der vælger de naturvidenskabelige studieretninger og især ikke programmering, siger han.

Derfor har han i samarbejde med to andre skabt robotten Smart Gurlz, der henvender sig til piger. Robotten kan kobles op på en tablet, og via den kan man selv styre, hvordan robotten bevæger sig.

- Man kan gå ind og programmere den, og vi har lavet en række missioner, som skal få pigerne gjort interesseret i det her programmeringsmiljø, fortæller den 23-årige iværksætter, der til daglig læser til civilingeniør indenfor robotteknologi.

Interesse for Smart Gurlz

Robotten blev sendt på gaden den 1. november, og der er allerede solgt 3600 eksemplarer af det nytænkende legetøj.

- Det går virkelig stærkt, og som studerende er det svært at følge med og have styr på det hele. Heldigvis er vi tre i virksomheden, som har hvert vores fokusområde, siger Thomas Kølbæk Jespersen.

Den lille robot koster 1000 kroner, og den sælges allerede i flere europæiske lande. Blandt andet samarbejder drengene bag Smart Gurlz med det svenske skolesystem, der ønsker at bruge robotten i undervisningen i folkeskolen.

2:01
En lille pigerobot med en mission