Robot-projekt vandt innovationskonkurrence i Thy

Teknisk Gymnasium og Handelsgymnasiet i Thisted holdt i dag finaledyst i innovationskonkurrence. Førstepræmien var kontanter til videreudvikling

Vindere blev Nicki Ewald Zakariassen og Chris Rejnholdt Sigshøj fra HTX med et produkt til en programmerbar robot for børn i aldersgruppen 5-12 år.
Vindere blev Nicki Ewald Zakariassen og Chris Rejnholdt Sigshøj fra HTX med et produkt til en programmerbar robot for børn i aldersgruppen 5-12 år.
Foto: Sonja Frost Gravensen

TV-programmet "Løvens Hule" har givet innovation  ny opmærksomhed. Det har de videregående uddannelser i Thisted taget til sig.  

Elever fra Teknisk Gymnasium og Handelsgymnasiet under EUC Nordvest var i dag i finalen i en innovationskonkurrence, som skolerne har lavet i samarbejde med blandt andre Sparekassen Thy. Konceptet var lidt i stil med netop "Løvens Hule", forklarer lektor Allan Ekström fra EUC Nordvest i en pressemeddelelse. Han er en af underviserne i emnet Innovation.

Konkurrencen var en del af elevernes afsluttende eksamensprojekt i faget innovation,  og gik blandt andet ud på at få større kvalitet i  opfindelserne og et konstruktivt samarbejde med eksterne parter.

Vinderne af konkurrencen blev Nicki Ewald Zakariassen og Chris Rejnholdt Sigshøj fra HTX, med et produkt til en programmerbar robot for børn i aldersgruppen 5-12 år. Med hovedprisen fulgte også en kontant præmie på 5000 kroner. Pengene skal gå til at videreudvikle produktet.

De tre andre deltagere i finalen havde udviklet en app til udlejning af p-pladser i større byer, et sundhedsarmbånd, som overvåger både puls og hjerterytme og selv kan tilkalde hjælp samt en måde at montere panserglas på sin smartphone, så det lykkes i første hug. 

Dommerpanelet bestod af erhvervsfolk og bankfolk fra Sparekassen Thy.