Risikerer 10 år for dødsvold

Mand fra Sunds erkendte at have været oppe at slås med sin samlever, men nægter vold med døden til følge.

140314_Sund.jpg

En 27-årig mand fra Sunds risikerer op til 10 års fængsel, hvis han bliver dømt for vold med døden til følge ved retten i Herning.

Den 27-årige er tiltalt for i juni sidste år at have tæsket sin 28-årige samlever så voldsomt, at hun døde af kvæstelserne.

Under afhøringen i retten erkendte han at have været oppe at slås med samleveren i deres hjem på hovedgaden i Sunds - men kunne ikke erkende sig skyldig i vold med døden til følge.

Han forklarede, at han efter slagsmålet gik i seng, og da han vågnede senere på dagen, så han kæresten ligge livløs på gulvet. Han kunne dermed kun erkende at have overtrådt straffelovens almindelige voldsparagraf.

Nævningetinget skal nu vurdere, hvordan den forklaring harmonerer med de skader, som lægerne fandt på samleveren. Ifølge anklageskriftet afslørede obduktionen blandt andet 32 ribbensbrud, lungelæsioner, sammenklapning af lungerne, bristning af leveren og en nyre samt brud på tværtapperne på fire lænderyghvirvler.

Retssagen forsætter på mandagen med anklageren og forsvarerens procedurer, og så falder der formentlig dom senere på ugen.

1:46
En 27årig mand står ved retten i Herning anklaget for at tæske sin kæreste ihjel