Håndbold: Ringkøbing tabte bundgyser og er tæt på nedrykning

Vestjyderne skal vinde grundspillets sidste kamp og håbe på hjælp fra Silkeborg-Voel for ikke at rykke ned.

Ringkøbing Håndbold har spillet i ligaen siden 2013 (arkivfoto).
Ringkøbing Håndbold har spillet i ligaen siden 2013 (arkivfoto).
Foto: Henrik Birkbak, TV MIDTVEST

Efter et nederlag til EH Aalborg i tirsdagens bundgyser er Ringkøbing Håndbold nu faretruende tæt på at rykke ud af kvindernes håndboldliga.

Aalborg vandt kampen i det vestjyske med 25-17 og sendte dermed Ringkøbing ned på den sidsteplads, der betyder direkte nedrykning.

- Det er da lidt skræmmende, men vi kan jo ikke andet end at tage arbejdshandskerne på den næste uges tid for at blive skarpe, for vi gør mange gode ting, men vi brænder alt, alt for frie chancer, sagde Ringkøbings Michelle Brandstrup til TV 2 Sport efter kampen.

Ringkøbing er nu tvunget til at vinde grundspillets sidste kamp ude mod Skanderborg og samtidig håbe på, at Aalborg taber til Silkeborg-Voel - ellers skal vestjyderne i den kommende sæson spille i den næstbedste række.

Fyrede cheftræneren

Ringkøbing Håndbold har spillet i ligaen siden 2013, men holdet har i denne sæson været plaget af et ekstremt stort antal skader.

2:21
SE OGSÅ - indslag fra november 2018. Ringkøbing Håndbold er ekstremt hårdt plaget af skader.

I januar meddelte cheftræner Mads Brandt, at han ikke ønskede at fortsætte i klubben efter denne sæson. Et par dage senere besluttede ledelsen så at fyre Brandt med øjeblikket virkning og erstatte ham med en ny midlertidig cheftræner i form af den tidligere HC Midtjylland-træner Morten Secher.

Fra næste sæson er det så meningen, at Jesper Holmris overtager styringen - spørgsmålet er så, om han skal træne en klub i den bedste eller næstbedste række.

Ringkøbing begyndte ellers fremragende i bundkampen mod Aalborg og kom hurtigt foran 5-2. Ved pausen stod der 12-12, men herefter gik hjemmeholdet i stå og scorede kun fem gange i anden halvleg.