Ringkøbing-Skjern Kommune vil gerne have flere som Tamara

Tamara Raichynet bor på 9. år i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er netop østeuropæere som hende, som kommunen gerne vil have til at bosætte sig fast.

Ringkøbing-Skjern Kommune afholder mandag en konference, hvor det debatteres, hvad der skal gøres for at kommunens østeuropæiske borgere til at slå sig ned permanent.

Lige nu bor der omkring 1600 østeuropæere i Ringkøbing-Skjern, men ikke alle bliver boende hele året, og det vil kommunen gerne lave om på. 

Tamara Raichynets kommer oprindeligt fra Ukraine, men i dag bor hun fast på en minkfarmen ved Lodbjerg Hede, nordvest for Ringkøbing, og det er præcis flere af hendes slags, som kommunen er på jagt efter. 

- Jeg er glad, meget glad, siger Tamara Raichynets, da TV MIDTVEST besøger hende på minkfarmen. 

Hun kom til Danmark for ni år siden, og alle årene har hun arbejdet hos Bukholt Mink. Den store drøm for hende, hendes mand og datter er flytte i deres eget hus i Ringkøbing.  

- Jeg vil gerne bo i Danmark hele mit liv, og jeg vil gerne bo med min familie her, fordi jeg synes, at Danmark er det bedste land for mig og min datter, siger hun. 

Hos Bukholt Mink er det stort set kun østeuropæere, der er ansat. Simpelthen fordi de er gode ansatte, lyder det fra Tamara Raichynets chef.

- De er meget loyale, og de passer deres arbejde, siger Jens Bukholt, der er daglig leder af Bukholt Mink. 

Han hilser derfor kommunens konference meget velkomne. Ifølge ham er det vigtigt, at der bliver gjort noget for at holde på de østeuropæere, der tager turen hertil.

- Det er meget vigtigt for mig. Det vil være frygteligt besværligt at starte op med friske folk hele tiden, hvis jeg skal have nye folk hvert år. Så faste folk er absolut at foretrække, siger Jens Bukholt. 

Han behøver ikke bekymre sig om at finde en ny til Tamara Raichynets job. Hun har nemlig efterhånden sparet så meget op, at hende og familien snart kan købe et hus i Ringkøbing.

Mød Tamara Raichynet og hendes chef i indslaget øverst i artiklen.