Ringkøbing-Skjern får lynhurtigt internet

En ny aftale med EnergiMidt om Fiberbredbånd skal lukke alle internethuller i Ringkøbing-Skjern Kommune

Bredbaand

Inden for fem år får alle virksomheder, sommerhuse og borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune mulighed for fiberbredbånd.

Det står klart efter, at EnergiMidt og Ringkøbing-Skjern Kommune tirsdag formiddag underskrev en aftale, der giver mulighed for lynhurtigt internet til alle i kommunen.

- Vi står over for en digital vækstbølge, verden ikke har set magen til. Vi har kun lige set begyndelsen på den teknologiske forandring, men hvis virksomhederne og borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune skal med på bølgen, så kræver det, at den digitale motorvej er på plads. Det kommer den nu, siger Iver Enevoldsen, borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune

Kommunens aftale med EnergiMidt kommer dagen efter, at Regeringen med finansloven afsatte 300 millioner kroner til udrulning af højhastighedsinternet i Danmark. 

- Med aftalen i dag står vi med frugten af mere end fire års målrettet arbejde. Digitaliseringens betydning for vores samfund og for væksten bliver kun mere og mere tydelig dag for dag. Samtidig er der store områder af vores kommune og af resten af Danmark, hvor højhastighedsinternet ganske enkelt ikke er en mulighed, siger Iver Enevoldsen.