Nordens største badeland uden fjernvarme: Ringkøbing Fjernvarme trækker sig fra Lalandia-projekt

Ringkøbing Fjernvarme vil alligevel ikke levere den megen fjernvarme, der skal bruges til det kommende Lalandia badeland i Søndervig.

Parterne bag Søndervig Feriepark, købmand Keld Hansen og Lalandia skal have fundet en ny kilde til opvarmning, før gæsterne kan kaste sig ud i rutsjebanerne i det kommende badeland.
Parterne bag Søndervig Feriepark, købmand Keld Hansen og Lalandia skal have fundet en ny kilde til opvarmning, før gæsterne kan kaste sig ud i rutsjebanerne i det kommende badeland.
Foto: Flemming Krogh/Ritzau Sanpix

Ringkøbing Fjernvarme skulle have leveret fjernvarme til nordens største badeland ved Søndervig Feriepark. Men da tilladelsen til det store projekt endelig gik igennem, var fjernvarmeselskabet gået i gang med et andet projekt, det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

- Der sker det, at tilladelsen til ferieparken trækker ud, og vi mister troen på, at det bliver til noget. Samtidig bliver der vedtaget et energi-politisk forlig, hvor vi kan søge penge til etablering af elvarmepumper.

- Bestyrelsen bliver så enig om, at vi ikke må sidde på hænderne, men i stedet søge penge til en elvarmepumpe i Kloster. Lalandia-badelandet må derfor træde i baggrunden, siger Jesper Skovhus Andersen, der er direktør i Ringkøbing Fjernvarme til avisen.

Så nu står det gigantiske badeland og skal have fundet en anden måde at få opvarmet bassiner og vandrutsjebaner.  

0:48
Parken Sport og Entertainment som står bag Lalandia skriver i en selskabsmeddelelse, at Lalandia 3 meget snart kan blive en realitet.

Ifølge planen skulle Ringkøbing Fjernvarme ellers have bygget et nyt værk mellem Søndervig og Kloster, der med solvarme, elvarmepumper og biomasse i en kombination skulle levere fjernvarmen til hele ferieparken. 

Værket skulle levere varme til ferieparken og samtidig sætte gang i et skift på værket i Kloster, der skal gå fra naturgas til brug af elvarmepumpe.

- Det meddeler vi Lalandia-parken, og det bliver de noget oprørte over. Vi har mødtes med dem og snakket tingene igennem. Vi har sagt, at nu koncentrerer vi os om Klosterprojektet, og at bestyrelsen ikke har lyst til at bygge et varmeværk ved ferieparken, siger Jesper Skovhus Andersen.

Jesper Skovhus Andersen mener dog, at Lalandia-projektet nok selv skal finde ud af, at få leveret opvarmning til parken. 

- Det skal nok gå godt. Men Lalandia kan lige så godt selv lave værket. Fra vores side var ideen, at der var nogle synergier i det. Men vi har valgt at sige nej tak. De kan lige så godt selv lave det, siger Jesper Skovhus Andersen.