Ringkøbing bag FCM-succes

Ringkøbing Fodbolds cheftræner Nicolai Wael mener, at den vestjyske klub har en finger med i spillet omkring FC Midtjyllands succesfulde systemskifte.

Nicalai Wael er cheftræner i Ringkøbing Fodbold
Nicalai Wael er cheftræner i Ringkøbing Fodbold
Foto: Privatfoto

Det er halvanden måned siden, at FC Midtjylland skiftede system til 3-4-3, og lige siden har pilen kun peget opad for midtjyderne.

Lige nu indtager FC Midtjylland førstepladsen i Superligaen.

Og noget af den succes kan midtjyderne takke den vestjyske 2. divisionsklub, Ringkøbing Fodbold, for. Det mener i hvert fald Ringkøbings cheftræner, Nicolai Wael.

- Jess Thorup og FC Midtjylland er begyndt at spille lidt ligesom os med tre i bagkæden. Efter at vi hentede Jess Thorups søn Matias her til Ringkøbing, har Jess været ude at se nogle af vores kampe, og så ændrede han pludselig midt i sæsonen til samme system som vores, og nu ligger FC Midtjylland altså nummer et, siger cheftræner Nicolai Wael

- Så det er da ikke helt tosset, det, vi går og laver herude. Det har jeg også sagt til Thorup, så det er da meget godt, at vi kan lære Midtjylland noget også, siger Nicolai Wael med et smil på læben til TV MIDTVESTs fodboldmagasin 442.

Thorup holder øje med Ringkøbing

FC Midtjyllands cheftræner har godt set Nicolai Waels udtalelse i Fodboldmagasinet 442. Jess Thorup er dog ikke parat til at give Wael og Ringkøbing den fulde kredit for FC Midtjyllands øjeblikkelige succes.

- Hver træner med respekt for sig selv er nysgerrig på, hvad der sker rundt omkring. Jeg kigger efter inspiration i både udlandet og herhjemme. Og selvfølgelig holder jeg også et ekstra vågent øje med Ringkøbing efter, at min søn er begyndt at spille der. Men vores systemskifte er en kombination af egne ideer og så inspiration – og måske også lidt inspiration fra Ringkøbing, fortæller Jess Thorup.

FC Midtjylland-træneren er glad for den øjeblikkelige succes og fortæller videre, at systemskiftet for alvor kom, da trænerstaben skulle evaluere på sæsonstarten.

- Vi blev enige om helhjertet at skifte system, fordi vi følte, at vi ville få de enkelte spilleres kompetencer bedre i spil ved at skifte til det her system. Og selv om vi tabte første kamp efter systemskiftet til FCK, og selv om de scorede fire gange imod os, tvivlede vi faktisk ikke på, at vi havde fundet opskriften. Derfra handlede det kun om at finde stabilitet i defensiven. For offensivt kunne det her system noget, understreger Jess Thorup.

Siden systemskiftet har FC Midtjylland i seks kampe scoret 20 mål. 

Fodboldmagasin om Ringkøbing

I Fodboldmagasinet 4-4-2 har Dan Sørensen kigget nærmere på, hvordan Ringkøbing Fodbold blev en divisionsklub. Har kan man blandt andet også møde DR-journalist Anders Agger, der er dybt involveret i klubben.