Ringkøbingenser overlevede forlis

24-årige Søren Thuesen fra Ringkøbing svømmede i flere timer mod land for at slå alarm, efter at han og fem kammerater kæntrede i det sydlige Norge.

Soren08b.jpg

Søren Thuesen fra Ringkøbing, svømmede i kun 15-17 grader varmt vand mod land for at slå alarm ved Mandal i det sydlige Norge, efter, at en båd med seks personer forliste.

 - Han er uden for livsfare, men selvfølgelig noget forkommen, siger en talsmand fra Hovedredningssentralen Sør-Norge i Stavanger til Ritzau. 

Søren Thuesen fortalte, at båden var løbet tør for benzin, og at de uden motorkraft fik problemer i de høje bølger. Båden blev kastet rundt, og to af kammeraterne skulle ifølge Søren Thuesen være druknet, mens han ikke vidste, hvor de sidste to befandt sig. De norske søredningsmyndigheder kan ikke bekræfte, at to af mændene er druknet.

Mens Søren Thuesen besluttede at svømme efter hjælp, blev hans kammerat på et skær nær ulykkesstedet. Ved at råbe om hjælp lykkedes det ham omkring midnat at blive hørt af redningsmandskab. Han blev straks bragt til sygehuset, hvor lægerne kunne fastslå, at hans tilstand er stabil.

De fire øvrige mænd savnes fortsat.

Søren Thuesen med sin familie, der nu er taget til Norge.

Hør her redningslederen fra det sydlige Norge udtale sig om Søren Thuesens præstation.

Her forliste båden.

Vis Ulykken på et større kort