Ringkøbing-Skjern nomineret til integrationspris

Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt de bedste i Danmark til at integrere nytilkomne flygtninge i samfundet. Derfor er kommunen blevet nomineret til en af integrationspriserne 2013

Ringkøbing-Skjern Kommune er nomineret i kategorien "Årets Kommune", hvor de skal kæmpe om titlen mod Brønderslev og Københavns Kommune.

Siden 2011 har alle flygtningefamilier i kommunen fået tilknyttet en særlig familiekonsulent, der hjælper med alt fra at demonstrere brugen af en computer, til at sørge for, at familiens unge har noget at lave efter skole.

Indsatsen har mærkbar effekt. Mens 17 % af de unge flygtninge på landsplan ikke er i arbejde eller i gang med en uddannelse, er tallet i Ringkøbing-Skjern Kommune kun 10 %.

- Ringkøbing-Skjerns indsats over for nyankomne flygtninge er forbilledlig og en inspiration for kommuner landet over. Det er derfor ikke tilfældigt, at Ringkøbing-Skjern Kommune var en af de første kommuner som Task Forcen om Integration besøgte i begyndelsen af 2013, siger integrationsminister Anette Vilhelmsen (SF).

Sidste år blev prisen vundet af Vejle Kommune. Dette års pris bliver uddelt den 7. oktober.

I januar sendte TV MIDTVEST et indslag om Ringkøbing-Skjern Kommunes integrationsprojekt. Se det her:

05:24 Luk video