Ringkøbing-Skjern mindre udkant end Viborg

I følge en ny opgørelse fra Dansk Erhverv er der mindre udkantskommune over Ringkøbing-Skjern end Viborg, Herning og Holstebro

Ringkøbing-Skjern kommune er topscoreren på en ny kommunerangliste fra Dansk Erhverv. Ranglisten hedder Dansk Kommuneindeks 2013. Ud fra 10 forskellige parametre vurderer den alle landets 98 kommuner og konkluderer til sidst, hvilke kommuner der er udkantskommuner, og hvilke kommuner der er klassens dukse. Med en fornem 20. plads på listen er Ringkøbing-Skjern er altså Midt- og Vestjyllands store duks, og det glæder byens politikere:

- Sådan en analyse er god for selvopfattelsen i kommunen. Så kan vi jo se, at selvom der er nogle ting, vi er trætte af, så bor vi alligevel i en god og velfungerende kommune, siger byrådsmedlem Peter Sørensen fra SF.

Lav kriminalitet

Politiet har fået mindre at se til i Ringkøbing-Skjern, og det er en af grundene til, at kommunen ligger højt på listen. Antallet af anmeldelser af vold og tyveri er faldet over de seneste fem år. Desuden er  er antallet af indbyggere i den arbejdsdygtige alder steget, og gennemsnitslevealderen er steget.

Mindre udkant end de store

Ranglisten overrasker ved at rangere Ringkøbing-Skjern kommune højere end landsdelens store kommuner, Holstebro, Herning og Viborg. Dermed er fjordkommunen altså i følge Dansk Erhverv mindre udkant end for eksempel Viborg. Til trods for at Ringkøbing-Skjern i mange år har været betragtet som en del af den såkaldte rådne banan.

Helt i bunden af listen ligger Morsø Kommune på 88. pladsen ud af 98. Morsø er dermed blandt de kommuner, der reelt er en del af udkants-Danmark.

Se hele listen her: http://www.danskerhverv.dk/Nyheder/Sider/Forskellen-paa-kommunerne-oeges.aspx