Ringkøbing-Skjern Byråd i bredt budgetforlig

Byrådet i Ringkøbing-Skjern har netop afsluttet årets budgetkonference. De nåede frem til et bredt forlig, hvor 23 af 29 byrødder stemte for.

En vellykket budgetkonference er netop afsluttet i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor budgettet for 2014 er blevet fastlagt. Selvom forhandlingerne er gået godt og er endt op med et bredt forlig, så har det også været en budgetkonference præget af store økonomiske udfordringer.

 - Kommunale budgetforudsætninger kan hurtigt ændre sig. På lidt under et halvt år er vi gået fra at have et overskud sidst i 2017 på 161 millioner til at få et underskud på 234 millioner. Det giver os selvsagt en stor udfordring, men heldigvis ser budgettet for 2014 fornuftigt ud, skriver borgmester Iver Enevoldsen (V) i en pressemeddelelse.

Besparelseskatalog til 150 millioner

De negative økonomiske udfordringer findes blandt andet fordi indbyggertallet i kommunen falder, udgifterne på Social- og Sundhedsområdet stiger og manglende udligning og strukturel ubalance samt reduktion af kommunernes serviceramme på 2,6 milliarder kroner presser økonomien. Udfordringerne betyder, at kommunen igangsætter et arbejde på at udarbejde et besparelseskatalog på 150 millioner kroner.

Forligspartierne er Venstre, Socialdemokraterne og Kristendemokraterne.