Rikke skov stopper på landsholdet

Tidligere landsholdsanfører, Rikke Skov, indstiller landsholdskarrieren efter 16 år og mere end 150 kampe i den rød-hvide trøje.

Arkivfoto Foto: TAKE ONE photo

Viborg HK-profilen, Rikke Skov, har valgt at hun ikke længere vil være en del af det danske kvindelandshold. Fysikken og et tætpakket program med både klub- og landsholdkampe er blevet for stor en mundfuld for den garvede spiller, som i 2012 fik et comback på netop landsholdet, efter et års pause fra landsholdet.

- Det har virkelig været fedt at komme tilbage på landsholdet, men jeg kunne også mærke, at jeg var hårdt ramt på fysikken i januar, hvor vi kørte på i Viborg efter et langt VM. Jeg er ikke typen, der ønsker at spille på 50 procent, og da jeg gerne vil spille i Viborg længe endnu, har jeg valgt at sige farvel til landsholdet, som det har været en stor ære at spille på,” siger Rikke Skov til DHF’s hjemmeside.

Ærgerligt at skulle sige farvel
Landstræner Klavs Bruun Jørgensen ærgrer sig over Rikke Skovs beslutning om at stoppe, men samtidig forstår han hende godt.

- Vi har været meget glade for at have hende med, og det var det rigtige at kalde hende ind igen, da jeg tiltrådte. Hun kom med den rette indstilling til tingene, og hun kommer helt sikkert også til at efterlade et tomrum i gruppen, siger landstræneren til DHF’s hjemmeside, mens sportschefen supplerer:

- Det er en spillende legende, der takker af. Rikke var den eneste aktive OL-guldvinder tilbage på landsholdet, og kun en skade i 2002 gør, at hun ikke også kan kalde sig Europamester. Samtidig har hun vundet alt, hvad der er at vinde på klubplan over en lang karriere, hvor hun har været på toppen i 17-18 år, siger sportschef i DHF, Ulrik Wilbek.