Riddersholm: Vi er de stærkeste i flere år

FC Midtjylland har slået AaB's pointtotal for sidste sæson og kan overgå FC Københavns suveræne 2010/11-sæson.

glen_0.jpg

FC Midtjylland har været aldeles suveræn i årets Superliga. Efter 27 spillerunder topper Glen Riddersholms tropper tabellen med 64 point, og det er en pointtotal, der er værd at bide mærke i.

I sæsonen 2013/14 blev AaB nemlig danske mestre med 62 point, så med seks runder igen har FCM allerede slået sidste sæsons mestres pointhøst.

- Det vidner jo om, at vi er et af de stærkeste hold, der har været i dansk fodbold i de seneste år, og det er jeg selvfølgelig godt tilfreds med.

- Hyldesten skal gå til spillerne, og jeg er meget privilegeret at være træner for sådan en dejlig præstationsenhed, siger Glen Riddersholm.

Kan blive endnu bedre

FCM er også kun et enkelt point efter FCK's pointtotal fra 2012/13, og midtjyderne har også en lille chance for en endnu vildere pointbedrift.

Hvis FCM får maksimumpoint i de sidste seks kampe i sæsonen, slår holdet nemlig også FCK's pointtotal fra sæsonen 2010/11, hvor løverne ellers var historisk dominerende og vandt Superligaen med hele 26 point ned til OB på andenpladsen.

- Det er en kæmpe cadeau til hele holdet, til trænerteamet og til folkene omkring os. Vi er virkelig fokuserede, og vi har lykkedes med den kliché om at tage en kamp ad gangen.

- Nu står vi med 14 hjemmekampe, som alle er blevet vundet, siger forsvarsspilleren Erik Sviatchenko.

Bedste hjemmehold

De 14 hjemmebanesejre i træk gør samtidig holdet til Europas bedste hjemmebanehold i indeværende sæson.

- Det her hold fortjener at komme ind i historiebøgerne, og de er ved at skrive en flot historie selv, siger træner Glen Riddersholm.

Erik Sviatchenko er meget tilfreds med allerede at have overgået AaB's pointtotal fra sidste år, men kræver fokus på de resterende opgaver.

- Det vidner om stor klasse, men vi har ikke opnået noget som helst endnu, og vi kan ikke klappe os selv på skulderen på grund af en pointtotal. Først skal vi have de medaljer om halsen.

/ritzau/