Ridder Ole red sig til EM-guldet

60-årige Ole Bach fra Viborg blev i går kåret som euros bedste ridder ved Bispens Marked på Spøttrup Gård, da han besejrede sin finske kollega.

Ridder Ole Bach

Der var drama for alle pengene, da Ole Bach i en tæt dyst slog sin makker og kollega fra Finland ved EM i ridderdyst, hvor 23 riddere deltog. I blandt andet lanseridning og ridning på en slagmark var Ole Bach EM’s bedste.

Han blev valgt som vinder på baggrund af et pointsystem, hvor han i de to discipliner var sammenlagt bedst. I lanseridning var han stærkest. I ridningsdisciplinen, hvor deltagerne ridder rundt med en 30 kilo tung rustning på en middelalderlig slagmark, tabte han knebent til finnen, men i den samlede stilling var han bedst.

De sidste tre år har det været lige ved og næsten for Ole Bach. Han har taget henholdsvis to bronzemedaljer og en af sølv.

- Endelig lykkedes det. Det var en tæt finale, men heldigvis blev det med et lykkeligt udfald. Til næste år har jeg helt sikkert ambitioner om at vinde igen, for jeg bliver bedre år for år, siger Ole Bach.

Ole Bachs kone, Aase, endte på en samlet syvendeplads og blev den bedst placerede europæiske kvinde ved EM, idet nationer såsom USA og Australien også deltog. 

Se indslaget fra i mandags, hvor vi besøgte Bispens Marked.

2:09
Ved Spøttrup Borg løber europamesterskaberne i ridderdyst af stablen. Danmark har en medaljefavorit med.