Ribe Stift afviser klage over menighedsråd

Foreningen Bevar Ringkøbing Bymidte har klaget over Ringkøbings Menighedsråd i forbindelse med sag om et nyt kirkehus. Men Ribe Stift aviser nu klagen fra: Embedsførelsen var i orden, fastslår stiftet.

22VoNedrivning.transfer.1.jpg

Ribe Stift har afslået den klage, som foreningen Bevar Ringkøbing Bymidte har indgivet over Ringkøbing Menighedsråd i sagen om et nyt kirkehus. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

- Vi ser afgørelserne i Ribe Stift som meget principielle. Det handler om et menighedsråds håndtering af vigtige sager af økonomisk karakter, hvor et menighedsråd helt suverænt kan vedtage et byggeri imod fagkundskabs vurderinger og baseret på en økonomi, som er uigennemskuelig, og som viser sig, ikke at overholde det budgetterede, siger Karen Hindø.

Klagen gik på, at menighedsrådet i Ringkøbing skulle have sjusket i arbejdet med beslutningen om at nedrive den gamle musikskole til fordel for et nyt kirkehus. Her er foreningen særligt efter formanden og kassereren.

Stiftet har fastslået, at der ikke var noget galt med menighedsrådets embedsførelse.

Men den udmelding er Bevar Ringkøbing Bymidte ikke tilfreds med.

- Ribe Stift vil ikke tage stilling til hensigtsmæssigheden af enkeltmedlemmers optræden eller den juridiske holdbarhed af deres udtalelser, da Ribe Stifts tilsyn er rettet mod det samlede menighedsråd, siger Karen Hindø fra Bevar Ringkøbing Bymidte til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Foreningen overvejer nu at klage til Kirkeministeriet og Ombudsmanden.