Silkeborg lytter til Klinsmann og snupper angrebstalent

Kort før transfervinduet lukkede i, sikrede Silkeborg sig en forstærkning i form af en 20-årig offensivspiller.

070813_Silkeborg_IF.jpg
Foto: arkivfoto

Superligaklubben Silkeborg henter den 20-årige amerikanske offensivspiller Rubio Rubin på en kontrakt, der gælder resten af sæsonen. Rubio Rubin, der senest har optrådt for hollandske FC Utrecht, har spillet på USA's A-landshold og har også en del kampe på de amerikanske ungdomslandshold. Silkeborg-træner Peter Sørensen blev opmærksom på Rubio Rubin, da han blev fritstillet i Utrecht.
    
- Jeg har efterfølgende søgt info på ham og blandt andet talt med USA's tidligere landstræner Jürgen Klinsmann, der har anbefalet ham. Rubin er angriber og kan også spille på kanten, og det er jo de positioner, vi har været på jagt efter en spiller til, siger Peter Sørensen til klubbens hjemmeside.
    
Peter Sørensen tror på, at Silkeborg kan være med til at forløse det potentiale, det 20-årige talent er i besiddelse af.
    
- Vi ved, at han har et højt niveau. Det har han vist gennem kampe på USA's landshold og i den hollandske Æresdivision. Og så er han stadig ung, siger Peter Sørensen.
    
Rubio Rubin kom til Utrecht som 18-årig i 2014 efter to år på det amerikanske fodboldakademi IMG Academy, hvor han spillede 37 kampe og scorede 14 mål for USA's U17-landshold.
    
I Holland nåede han at spille i alt 43 kampe for Utrecht.
    
/ritzau/