Revision skal granske Struer-sag

Struer Kommunes kommunaldirektør vil sikre sig, at kommunen lever op til reglerne for tabt arbejdsfortjeneste

MadsJakobsen_1.jpg

Kommunaldirektøren i Struer Kommune vil nu sikre større klarhed om reglerne for tabt arbejdsfortjeneste. 

To byrådsmedlemmer under lup

Han har derfor bedt revisionsfirmaet Deloitte om at gennemgå bilagene for de to byrådsmedlemmer, der i forrige valgperiode var selvstændige erhvervsdrivende ved siden af byrådsarbejdet. Samtidig vil der blive lavet en redegørelse for, hvordan Struer Kommune administrerer reglerne for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste. 

Kritik af borgmester

Beslutningen er truffet, efter borgmester Mads Jakobsen i medierne er blevet kritiseret for at have modtaget knap 15.000 kroner for meget som kompensation for tabt arbejdsfortjeneste, mens han i forrige valgperiode var menigt medlem af byrådet. 

- Det er vigtigt, at vi følger reglerne. Det mener jeg også, vi har gjort, men derfor er det ingen skade til at kigge vores praksis efter i sømmene, så vi er helt sikre på, at vi ikke har udbetalt forkerte beløb for tabt arbejdsfortjeneste til kommunalpolitikerne, oplyser kommunaldirektør Claus Damgaard i en pressemeddelelse.

Tilbagebetalinger

Han understreger, at hvis gennemgangen skulle vise, at Struer Kommune har udbetalt uberettigede beløb for tabt arbejdsfortjeneste, så vil kommunen bede om, at beløbene bliver betalt tilbage.

Redegørelse af kommunens praksis og revisionsundersøgelsen vil blive fremlagt på et møde i økonomiudvalget d. 22. april.