Retten frifinder voldsanklaget Silkeborg-træner

Cheftræner Peter Sørensen frifindes af retten for vold mod ekskone.

peter sørensen
Foto: TV2 Østjylland

Frifundet.

Sådan lød det, da Retten i Aarhus fredag afsagde dom i en sag mod Silkeborg-træner Peter Sørensen.

Han var tiltalt for to tilfælde af vold mod sin tidligere hustru.

Anklager Sine Cully mente, at han stod til 60 dages betinget fængsel. Dertil kom, at det også kunne koste ham jobbet som træner for superligaholdet Silkeborg IF.

Men efter en times votering konkluderede dommer og to domsmænd, at anklagen om vold ikke var blevet bevist.

Det var en enig domsmandsret, der pure frifandt den 44-årige fodboldtræner.

- Det har været hårdt. Jeg er blevet fremstillet som en voldsmand i visse dele af pressen, lød det bagefter fra en lettet Peter Sørensen.

I retten forklarede han, at ægteskabet havde været fyldt med konflikter.Det skyldes ifølge fodboldtrænerens forklaring, at ekskonen ikke ville lade ham se sine to drenge fra et tidligere forhold.

Peter Sørensen erkendte, at han havde råbt højt og kastet en stol gennem stuen. Men han forsikrede retten om, at han aldrig har været voldelig over for kvinden.

Det var ekskonen, der i foråret 2016 gik til politiet med anmeldelsen om vold.

Politiet vurderede, at der i første omgang ikke var kød nok på sagen til, at man kunne føre en sag mod Peter Sørensen i retten.

Men denne afgørelse blev påklaget til Statsadvokaten, og derefter ændrede politiet mening. Der blev rejst tiltale mod Peter Sørensen for to tilfælde af vold begået mod kvinden i henholdsvis 2014 og 2015.

Ekskonens påstand blev understøttet af en veninde. Peter Sørensens forsvarer, Michael Juul Eriksen, mente, at de to kvinders forklaringer var utroværdige.

Formålet med anklagen var ifølge Michael Juul Eriksen ene og alene at stille Peter Sørensen i et dårligt lys i forbindelse med en skilsmisse og et slagsmål om forældremyndigheden over parrets fælles datter.  

Ekskonen var ikke selv til stede i retten, da dommen faldt. Men hendes advokat, Simon Eilrich, oplyste efterfølgende til Ritzau, at hun er chokeret over dommen og håber, den vil blive anket af anklagemyndigheden.

Statsadvokaten har nu to uger til at beslutte, om dommen ankes.