Retten bruger to dage om ugen på sager fra Kærshovedgaard

Der bliver udskrevet så mange bøder til asylansøgere på Kærshovedgaard, at retten i Herning bruger to hele dage om ugen på sagerne.

Pedram Mehrdal er afvist asylansøger fra Iran. Han har boet på Kærshovedgaard i et år, og er lige blevet dømt for atten tilfælde, hvor han ikke har overholdt loven om meldepligt.
Pedram Mehrdal er afvist asylansøger fra Iran. Han har boet på Kærshovedgaard i et år, og er lige blevet dømt for atten tilfælde, hvor han ikke har overholdt loven om meldepligt.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Der bliver udstukket bøder og domme til den helt store guldmedalje på Kærshovedgaard, når udviste asylansøgere ikke overholder deres meldepligt. Faktisk fylder sagerne så meget, at retten i Herning hver uge bruger to hele dage på at behandle dem.

- Det er både politifolk, vores administrative medarbejdere og mig, der kigger på dem. Så skal de skrives, hvor jeg laver et udkast til et anklageskrift, og så bliver det sendt i retten. Og så går vi i retten – der er en dommer, en forsvarer og en anklager. Så det er ret mange mennesker, der bliver involveret i hele forløbet, siger Jens Severinsen, senioranklager, Midt- og Vestjyllands Politi.

Når asylansøgere bor på Kærshovedgaard skal de melde sig på stedet tre gange om ugen. Lige nu er 243 personer sigtet for ikke at have gjort det. 

2:06
Her kan du se hele indslaget om meldepligt på Kærshovedgaard.

Spil af ressourcer

Indtil videre er 50 personer blevet idømt bøder på 1000 eller 1500 kroner, fordi de ikke er tjekket ind på Kærshovedgaard. Men kun i ét tilfælde er bøden blevet betalt. Derfor mener en forsvarsadvokat fra Herning, at det er spild af ressourcer, når staten forsøger at opkræve penge fra de afviste asylansøgere.

- Jeg mener, at det er ren symbolpolitik. Jeg mener ikke, det tjener noget. Det kan ikke betale sig at køre nogle sager mod nogle personer, som ikke betaler de bøder man giver dem, og som i øvrigt er ligeglade med om de kommer i fængsel eller ej, siger Kaare Kristensen, forsvarsadvokat, Herning.

Lige nu bor der omkring 200 personer på Udrejsecenter Kærshovedgård.