Overskydende skat sætter gang i forbruget

Flere danskere har i dag fået overskydende skat tilbage fra 2015. Mange er blevet mere bevidste om, hvordan pengene skal bruges.

I dag har SKAT påbegyndt udbetalingen af skatteborgernes overskydende skat fra 2015. I Midt- og Vestjylland får 325.000 personer penge tilbage - i alt 1,7 milliarder kroner i Midt- og Vestjylland. I Jyske Bank i Silkeborg vurderer de, at udbetalingen vil kunne afspejles i danskernes forbrug.

- Når det beløb kommer, så tror jeg i høj grad, de bliver brugt på at forsøde livet, og det, synes jeg, er rigtig fornuftigt, for vi lever jo kun en gang, siger Ulla Madsen, afdelingsdirektør Jyske Bank.

Ulla Madsen oplever dog også, at folk ikke bruger penge på samme måde som før i tiden.

- Danskerne har nok fået et bedre overblik over deres økonomi, end de havde før i tiden, så på den måde er folk nok mere bevidste om, hvad man kan bruge til forbrug, mens man husker på, at pengene måske skal betales tilbage engang, siger Ulla Madsen.

Midt- og Vestjyder med forskellige planer

Blandt de mange skatteydere, der skal have penge tilbage, er der mange forskellige ideer om, hvad de ekstra kroner skal bruges på.

- De skal gå til en tur til Sydafrika, hvor min søsters datter holder bryllup, siger Alan Bjerregaard fra Nørskovlund.

- Jeg vil hjælpe min mand med at betale hans restskat. Det er vist mest fair, siger Mette Agerholm fra Rækker Mølle.

- De skal bruges til en lille luksustur for min mand og jeg. Det bliver wellness henover sommeren, tror jeg, siger Maj Jepsen fra Herning.

- Jeg mangler ikke umiddelbart noget, så de skal bare sættes til side til en bedre sommerferie, tror jeg, siger Niels Peter Nielsen fra Kibæk.