Renovering for en kvart million

Klubhuset i Vind skal renoveres for 250.000 kroner. Bestyrelsen håber, at det på sigt vil give børn og unge en tilknytning til byen (arkivfoto).

Vind Klubhus trænger til en kærlig hånd. Klubhuset, som er en del af Landsbycentret, har huset talrige aktiviteter og sportsudøvelser i mere end 30 år. Nu skal bygningen renoveres for en kvart million kroner.

Bestyrelsen for Landsbycenter Vind håber på at kunne fastholde børn og unge i lokalområdet med det nye klubhus. Vind Skole lukkede i vinter, derfor vil bestyrelsen forsøge at give børn og unge en tilknytning til byen gennem et rigt aktivitetsliv.

- Vi vil gerne skabe et godt miljø til børn og unge i byen, det kan vi gøre ved at lave en ombygning og gøre det mere brugervenligt, siger Frits Stjernholm, formand i bestyrelsen for Landsbycenter Vind.

Frivillig arbejdskraft

Herning Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg står for halvdelen af beløbet, imens Vinds 500 borgere selv skal sørge for de resterende 125.000 kroner. En del af pengene skal skaffes gennem frivilligt arbejde.

- Det kan vi godt lykkes med i Vind. Hele landsbycentret er omdrejningspunktet i byen, og det bakker folk utrolig meget op om, siger Frits Stjernholm.

Rent faktisk blev landsbycentret oprindeligt bygget af frivillig arbejdskraft.

Renoveringen omfatter døre, gulvbelægning, loft og vinduer. Bestyrelsen regner med at renoveringsarbejdet går i gang til efteråret.