Rengøringssats i kommune vinder pris

Silkeborg Kommune Rengøring har modtaget en pris for at ville uddanne alle medarbejdere til rengøringsteknikere.

For den enkelte medarbejder betyder rengøringsteknikeruddannelsen, at de nu ranker ryggen, når de går på arbejde.
For den enkelte medarbejder betyder rengøringsteknikeruddannelsen, at de nu ranker ryggen, når de går på arbejde.
Foto: Casper Christoffersen / Ritzau Scanpix

Silkeborg Kommune har netop modtaget en usædvanlig pris. Den gives for et projekt, der får medarbejderne til ranke ryggen i rengøringssektoren.

Det er Netværkslokomotivets Årspris 2018, som Silkeborg Kommune Rengøring har modtaget for et ambitiøst projekt, der skal uddanne alle medarbejdere til rengøringsteknikere. Det oplyser Netværkslokomotivet på deres hjemmeside.

- Det er et kæmpe klap på skulderen at modtage årsprisen. Vi får bekræftet, at vi gør noget godt for vores medarbejdere, så det er bare helt fantastisk.

Sådan beskriver Rikke Boldsen, administrativ leder i Silkeborg Kommune Rengøring, betydningen af, at hun har fået overrakt Netværkslokomotivets Årspris 2018 ved Netværkslokomotivets årsmøde 14. maj i Remisen Brande.

Årsprisen tildeles en arbejdsplads, der har gjort en særlig indsats for at styrke medarbejderens dansk-, regne- eller IT-færdigheder. Og det har Silkeborg Kommune Rengøring.

Faglig stolthed

Siden 2014 har afdelingen arbejdet med opkvalificering og efteruddannelse af afdelingens 225 medarbejdere. Målet er, at alle skal have gennemført rengøringstekniker-uddannelsen inden 2020. Det er et ambitiøst projekt, som Netværkslokomotivets styregruppe altså har valgt at belønne med Årspris 2018.

- Silkeborg Kommune Rengøring har givet sig i kast med et langsigtet uddannelsesprojekt, der styrker kompetencerne hos en gruppe, der sjældent gøres noget for i den kaliber.

- Projektet styrker samtidig integrationen, idet mange af de ansatte har udenlandsk baggrund. For den enkelte medarbejder betyder rengøringstekniker-uddannelsen, at de nu ranker ryggen, når de går på arbejde. De har fået en større faglig stolthed, en øget arbejdsglæde og en større tilknytning til arbejdspladsen og kollegerne. Det vil vi gerne anerkende, siger formand for Netværkslokomotivets styregruppe Ellen Halling.

Giver energi

I dag har 60 af Silkeborg Kommunes rengøringsafdelings 225 medarbejdere gennemført rengøringstekniker-uddannelsen. Selvom det ifølge administrativ leder Rikke Boldsen indimellem kan være svært at få vikartimerne til at gå op, når medarbejderne er af sted på skolebænken, så er hun ikke i tvivl om, at det er det helt rigtige at gøre.

- Det er det hele værd. Du kan se på dem, om de har været af sted eller ej. De medarbejdere, der har fået uddannelsen, får en masse energi og ikke mindst noget faglig stolthed. De får papir på, at de kan. Og at det, de laver, er vigtigt, lyder det fra en glad Rikke Boldsen i et citat på hjemmesiden.