Brøndulykke: René ved stadig ikke, hvem der bærer ansvaret

Seks uger efter René Møller Frandsen faldt i en brønd, er det endnu uklart, hvem der bærer ansvaret for, at det gik galt.

René Møller Frandsen er stadig stærkt påvirket seks uger efter han faldt i en brønd.
René Møller Frandsen er stadig stærkt påvirket seks uger efter han faldt i en brønd.
Foto: Frederikke Dammark, TV MIDTVEST

René Møller Frandsen røg i bogstaveligste forstand i et sort hul den 10. maj, da han faldt ned i en brønd i gågaden i Holstebro.

Men selvom det er snart seks uger siden at ulykken skete, så er det endnu uklart, hvem der bærer ansvaret for, at det gik galt.

- Altså jeg er gal over det. Det kan ikke passe, at der ikke er nogen, der kan tage ansvaret for det her, fortæller en frustreret René Møller Frandsen og fortsætter: 

- Jeg kan ikke gå ud eller noget som helst. Det gør mig frustreret, jeg er hjælpeløs, fortæller René Møller Frandsen. 

Det uheldige fald betød, at René brækkede blandt andet foden, lårbenet, hoften og fire ribben. Efter 14 dage på hospitalet blev han flyttet til en plejebolig i Ulfborg. I fredags rykkede han ind på Center for Sundhed i Holstebro - og i mellemtiden har han været nødt til at opsige sin lejlighed, som ligger på anden sal.

- Det har været mit hjem i nogen år, så det er også frustrerende at skulle have et nyt hjem, det er sgu svært, siger Rene Møller Frandsen. 

Brønden var ikke spærret af, da René Møller Frandsen faldt i hullet, og derfor vil han nu kræve erstatning for sine skader.

En tilværelse i uvished

Det har dog vist sig ikke at være helt ligetil at finde ud af, hvem der står med ansvaret. TV MIDTVEST har tidligere forsøgt at finde ud af, hvem der arbejdede i brønden i Holstebro den 10. maj og dermed havde det direkte ansvar for, at en afspærring blev sat op.

Holstebro Kommune har indtil nu været af den opfattelse, at det var Vestforsyning, men nu er de kommet i tvivl. For selv om Vestforsyning var i brønden på det tidspunkt, så mener elchef Lars Flyvholm ikke, at ansvaret ligger hos Vestforsyning. Ifølge ham var det en anden håndværker, der havde det primære arbejde i brønden den dag, og Vestforsyning var kun blevet tilkaldt for at løse en enkeltstående opgave.

Midt- og Vestjyllands Politi undersøger stadig, hvem der bærer ansvaret for, at René Møller Frandsen kunne falde i brønden. Politiet vil ikke give interview, fordi sagen stadig er under eftersforskning - men fortæller, at det endnu er uvist, hvornår der ligger en afgørelse. 

- Det jeg håber allermest er at få mit helbred tilbage, pengene kommer i anden række, siger René Møller Frandsen. 

TV MIDTVEST har i dag forsøgt at få en kommentar fra Vestforsyning, men forsyningsselskabet ønsker ikke at kommentere sagen, før der ligger en afgørelse fra politiet. 

1:57
Der er snart seks uger siden, René Møller Frandsen faldt i en brønd i Holstebro. Politiet ved endnu ikke, hvornår de har færdigefterforsket sagen.