Rene målinger: Nu kan du drikke vandet på Thyholm igen

Thyholm Private Fællesværk kan igen garantere rent drikkevand til borgerne på Thyholm.

Vand leveret fra Thyholm Private Fællesværk kan igen drikkes frit fra hanen.
Vand leveret fra Thyholm Private Fællesværk kan igen drikkes frit fra hanen.
Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Siden fredag har Struer Kommune anbefalet alle, der får leveret vand fra Thyholm Private Fællesværk at koge drikkevandet på grund af et muligt bakteriefund.

Nu oplyser Struer Kommune, at kogeanbefalingen igen er ophævet.

- Man kan igen drikke lige så meget vand, som man har lyst til. Det er vi simpelthen så glade for, siger miljømedarbejder hos Struer Kommune Dennis Noe til TV MIDTVEST.

I fredags frygtede vandværket, der leverer vand til to ud af tre huse på Thyholm, at vandet var forurenet med E. Coli-bakterier. Men adskillige tests og målinger henover weekenden har vist, at vandet er rent og drikkeklar.

- Vi kan ikke finde nogen kilde til forureningen. Der blev kun målt én bakterie i 100 milliliter vandt. Men man tager jo ikke nogen chancer, så vi har gået med livrem og seler her.

- Jeg hælder til, at der er tale om en analysefejl, der i første omgang har sat os i alarmberedskab, siger Dennis Noe.

Masser af målinger - ingen forurening

Vandværket har i løbet af weekenden foretaget i alt seks kontrolmålinger. De er taget ved vandboringerne, på ledningsnettet og i vandet, der pumpes fra værket. Alle har været rene.

Struer Kommune siger til TV MIDTVEST, at der vil blive kontrolleret yderlige i den kommende uge for at sikre, at vandets kvalitet fortsat er, som den skal være.