Rektor: Næsten umuligt at bekæmpe eksamenssnyd

Trods ekstra opmærksomhed på elevernes computere, så er det svært helt at forhindre eksamenssnyd, siger rektor på Skive Gymnasium.

eksamenssnyd.jpg
Foto: Kim Kvist

Eksamensfeberen har ramt de midt- og vestjyske gymnasier, og i de her dage sidder mange elever og sveder til de skriftelige prøver. Flere steder er der i år ekstra opmærksomhed omkring elevernes computere, da flere elever snyder. Men på Skive Gymnasium mener rektor, det er umuligt at bekæmpe alt eksamenssnyd. 

- Det er svært at følge med teknologien, fordi ligegyldig hvilke indsatser vi gør, så løber den altid hurtigere for de elever, der bevidst vil snyde, siger Lars Erik Nielsen, der er rektor på Skive Gymnasium. 

Flertal vil straffe snydere
På Christiansborg er der lige nu politisk flertal for at straffe eksamenssnyd med bortvisning.  Den nuværende straf lyder på ét brugt eksamensforsøg, så man må udskyde sin eksamen med et år. Ifølge rektor er hårdere straffe ikke vejen frem. I stedet mener han internettet skal bruges som med- og ikke modspiller.

- Det er ikke kun færdigheder vi træner. Vi træner også færdigheder til lynhurtigt at finde kilder, så jeg tænker at i stedet for at bygge mure op for at forsvare os mod internettet, skal det bruges aktivt i eksamensformen, siger rektor Lars Erik Nielsen. 

2:26