Efter besparelser: Rektor i Viborg træder tilbage i protest

Rektor for Viborg Gymnasium & HF træder tilbage på grund af for store besparelser på uddannelsesområdet.

1:41
Mads Bendix Fjendsbo kan ikke længere se sig selv arbejde under besparelser og træder tilbage som rektor for Viborg Gymnasium & HF. Hør hans begundelser her.

Rektor på Viborg Gymnasium & HF, Mads Bendix Fjendsbo har meddelt skolens bestyrelse, at han ønsker at træde tilbage. De økonomiske besparelser har taget overhånd, mener han.

- Politikerne kræver på den ene side skoler, der udvikler sig ind i fremtiden og leverer høj kvalitet i uddannelserne, og på den anden side er skolerne underlagt store besparelser. Det er en særdeles uholdbar situation, mener Mads Bendix Fjendsbo i en pressemeddelelse på skolens hjemmeside.

Skolens bestyrelsesformand Harald Mikkelsen beklager rektors afgang og respekterer beslutningen.

- Jeg synes, at det er en modig og bemærkelsesværdig beslutning. Det er meget bekymrende, at situationen nu er blevet så alvorlig, at det får en ansvarlig rektor til at sige fra, udtaler Harald Mikkelsen.

Vil ikke længere stå på mål for politiske besparelser

Mads Fjendsbo mener, at besparelser, effektiviserings- og dokumentationskrav hæmmer arbejdet med at forbedre uddannelsessystemet.

- Jeg oplever, at lærerne er fagligt ambitiøse og leverer et godt stykke arbejde under de givne forhold. Men der er grænser for hvor meget systemet kan presses i bestræbelserne på at finde besparelser. Undervisning er relationsarbejde og det slider, siger Mads Bendix Fjendsbo.

Den 45-årige nu afgående rektor begyndte som rektor på Viborg Gymnasium & HF i oktober 2014.  

- For mig at se er besparelserne i uddannelsessektoren kommet for vidt, og jeg kan ikke længere stå på mål for de politiske beslutninger, som jeg er ansat til at føre ud i livet. Jeg har været i jobbet 4½ år og jeg håber meget, at politikerne besinder sig og snart giver de dedikerede og dygtige unge nogle bedre uddannelsesmæssige vilkår, og stopper den negative fortælling om dem, vores fremtid fortjener bedre, siger han i pressemeddelelsen.

0:45
Eleverne ærger sig over, at rektoren trækker sig. Men de forstår ham godt.