Fast Arbejde

Rekordvækstende legetøjsfirma: Det er dog ikke denne kiksede idés fortjeneste

AM Leg i Tarm har haft stor succes i de sidste par år med salg af trælegetøj. Det er dog ikke alle idéer, der har solgt lige godt.

10:54
Fast Arbejde besøger i denne uge AM Leg i Tarm, som er i gang med at flytte til Skjern.
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

Sidste år var et rekordår for AM Leg i Tarm. De vækster så meget, at de er nødt til at flytte i nye og større lokaler i Skjern. De udkommer med omkring 100 nye produkter hvert år, men ikke enhver idé er lige god.

AM Leg er en legetøjsfabrikant med mange år på bagen. De specialiserer sig i at lave legetøj i træ til børn. De laver blandt andet køkkenmaskiner, værktøj og mad i træ.

Den administrerende direktør i familievirksomheden fik en idé, som han tænkte kunne få en del succes blandt børn. Men det blev ikke den store succes.

- Vi husker den rigtigt godt, fordi den ikke blev en bestseller, siger Poul Erik Pedersen.

Legetøjet var en legetøjsudgave af en gammel dansk dessertklassiker: Kiksekagen.

Den slog ikke igennem, og derfor har de stadig en stor mængde af dem.

- Vi håber da snart, at de bliver udsolgt, men det har taget noget tid, siger han.

Vækst og salg til fjerne lande

Kiksekage-idéen er dog mere undtagelsen, end det er reglen for firmaet fra Tarm. For fra 2016 til 2017 steg omsætningen med hele 50%, og rekordvæksten ser umiddelbart ud til at fortsætte.

- Det er store ord for en jyde at sige, at det går fantastisk, men det gør det faktisk, siger ejeren af virksomheden.

De sælger store mængder til rigtigt mange lande, blandt andet i Østeuropa. Efterspørgslen på kvalitetslegetøj er steget støt og det glæder familievirksomheden. Når man spørger medarbejderne, hvor de har sendt pakker til i dag, så strækker svarene sig fra Sverige til Dubai.

Væksten har været så voldsom i de sidste to år, at de har været nødt til at ansætte flere medarbejdere, og nu er de i gang med at flytte til større lokaler i Skjern, da lokalerne i Tarm blev for små.

- Vi glæder os rigtigt meget. Der bliver både plads til kontor, showroom og større lager, siger Poul Erik Pedersen.

Familien købte legetøjsproducenten tilbage i 1997, og dengang hed virksomheden AM Konfektion. Den virksomhed specialiserede sig i at lave dukketøj.