Rekordmange ulveunger fik studenterhuer

Med 11 studenter på fodboldakademiet beviste FC Midtjylland endnu engang, at klubben formår at få topfodbold og uddannelse til at gå hånd i hånd.

fcmstudenter.jpg

Det er ikke kun på fodboldbanen, at FC Midtjyllands akademispillere arbejder hårdt. Sideløbende med fodbolduddannelsen knokler talenterne også på Ikast-Brande Gymnasium for at sikre sig den hvide studenterhue.

11 FCM-studenter

Rekordmange spillere kan i år pryde sig med huen. Hele 11 akademispillere var nemlig blandt de dimitterende elever fra Ikast-Brande Gymnasium, da der fredag var dimission.

Det har høj prioritet i FC Midtjylland, at akademispillerne gennemfører en ungdomsuddannelse.

- Det betyder, at vi har holdt det, vi lovede drengene og deres forældre for tre-fire år siden. Vi kan se hinanden i øjnene med god samvittighed. Det er en stor dag for både drengene, forældrene og klubben, fortæller Jimmy Laursen, der er skoleansvarlig i FC Midtjylland.

- Vi ønsker ikke kun at udvikle dygtige fodboldspillere. Vi vil skabe hele mennesker, og derfor er det vigtigt for os, at vores akademispillere samtidig med den fodbolduddannelse de får også får en ungdomsuddannelse fortsætter Jimmi Laursen.

Det er et unikt samarbejde med Ikast-Brande Gymnasium, som har gjort det muligt at kombinere

Vigtig hue for fremtiden

Otte HF-studenter og tre STX-studenter er der i år blevet udklækket fra Akademiet. En af dem er Ramjavakar Yogathas, som kunne sætte en rød hue på hovedet.

- Det er en hue, som er uhyre vigtig for fremtiden, siger Ramjavakar Yogathas, der indrømmer, at det kan være hårdt at kombinere fodbold i landet bedste ungdomsrække med en ungdomsuddannelse.

- Det har i perioder været hårdt og presset, og det er ikke altid, man har haft lyst og energi til lektierne og afleveringerne, men vi er kommet igennem. Det skyldes ikke mindst, at vi har været gode til at holde hinanden op på af få lavet tingene.

Blandt andet har drengene haft en ugentlig lektiecafe på Akademiet.

- Uddannelsen på Akademiet som fodboldspiller har givet os nogle værdier, vi også har kunnet bruge på gymnasiet. Vilje og hårdt arbejde på fodboldbanen har vi kunnet overføre til gymnasiet, siger Ramjavakar Yogathas, der også peger på, at de som fodboldspillere har været vant til at skulle præstere på et givent tidspunkt, og det er noget, de har kunnet tage med til deres eksaminer. Det skriver FCM i en pressemeddelelse.

På billedet ses 10 af de 11 FCM-studenter. Fra venstre er det Sigurd Schøndorf, Mikkel Adamsen, Jonas Gemmer, Rasmus Bach, Anders Lund, Malte Kiilerich Hansen, Malthe Schmücker, Mikkel Frankoch, Ramjavakar Yogathas, Rasmus Lauritsen. Asger Sørensen var taget tilbage til sin østrigske klub Red Bull Salzburg.