Rekordmange sommerhuse til salg

Der er mere end 12.000 sommerhuse til salg i Danmark. En ejendomsmægler i Thy har dobbelt så mange huse til salg som for få år siden.

19SommerSalg.jpg

Boligsiden Boliga har lige nu over 12.000 sommerhuse til salg i Danmark. Det mærkes også i Midt- og Vestjylland.

- Vi har et rimeligt stort og pænt udvalg for tiden. Vi har ca. 50 sommerhuse, hvor vi før i tiden havde et udvalg på 20-25, siger Per Pedersen, der er ejendomsmægler i Thy.

Aldrig været billigere

Erik Bisgaard er en af de kunder, der har sit sommerhus til salg ved Per Pedersen. Han sælger sit sommerhus i Klitmøller, hvor han ellers har boet i ti år.

- Vi har jo opdaget, at vi bruger sommerhuset alt for lidt. Sidste år var vi stort set ikke herude, og da vi begge to er på vej på efterløn, har vi besluttet at vi vil hellere ud og se verden, siger han.

Og faktisk har det formentligt aldrig været billigere at købe sommerhus. De mange huse på markedet presser priserne i bund.

- Der er da gode handler at gøre ude i markedet.  Der er også nogle sælgere, der frygteligt gerne vil have solgt efterhånden. Så rammer man en af dem, så kan man være heldig og gøre en særdeles god handel, siger Per Pedersen.