Rekordmange landmænd konverterer

Aldrig har så mange landmæng søgt om støtte til en økologisk drevet produktion. Glædeligt, lyder det fra Landbrug & Fødevarer.

090715_Landbrug.jpg

Knap 1030 landmænd har i år søgt om støtte til at omlægge økologi eller udvide deres økologiske areal, hvilket er det største antal nogensinde. Så mange nye økologer er nemlig ikke set siden slutningen af 90’erne. Tillgangen af nye økologer har ligget stabilt mellem 100-200 årligt, indtil den steg voldsomt sidste år, skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Af de over tusinde ansøgere er 513 af dem nye økologer, der omlægger fra konventionelt landbrug til økologisk produktion.

- Det er glædeligt, at den vækst, vi har set i markedet de senere år, nu også fører til et øget økologisk areal herhjemme. Både de eksisterende og de nye økologer udnytter potentialet til at levere råvarer til forbrugerne, der gerne vil have mere økologi, siger Kirsten Lund Jensen, økonomichef i Landbrug & Fødevarer.

Samlet set er der søgt om økologisk arealstøtte for 310 millioner kroner, der udbetales over de kommende fem år. I dag er knap 200.000 hektar økologisk landbrugsjord i Danmark.