Rekordmange har søgt om julehjælp

Flere har søgt og modtaget julehjælp fra Dansk Folkehjælp i det midt- og vestjyske.

I denne weekend er der blevet uddelt julehjælpspakker i det midt- og vestjyske. Dansk Folkehjælp står for uddelingen, der i år har fået rekord mange ansøgninger. 8.000 ansøgere blev godkendt til at få julehjælp, men indsamlingen rakte kun til 5.400 familier.

- Det er selvfølgelig sørgeligt at se, hvor mange der i Danmark ikke har råd til at holde en jul. Men selvfølgelig er det også helt vildt glædeligt at se, hvor meget du kan glæde andre især her op til jul. Så ved man, at de i hvert fald får en rigtig god juleaften, siger Michael Møberg fra Dansk Folkehjælp i Herning.

I Herning blev der i dag uddelt julehjælpspakker til 155 ansøgere. Sidste år blev de uddelt til 134. Modtagerne er glade for hjælpen til at få en lidt bedre jul.

- Jeg kan give min ældste datter en rigtig god jul med juletræer og rigtige gaver og det hele, flæskesteg og brune kartofler og alt, hvad hjertet begærer, Elisabeth Larsen fra Herning.

Der er i år også sat rekord for indsamlingen. Det samlede beløb endte på 7,72 mio. kr., hvilket er en halv mio. mere end sidste år.

I Holstebro blev der uddelt julehjælp til 8 familier mere end sidste år nemlig 69. I Viborg-Skive fik 46 familier julehjælp, 7 flere end sidste år.

Dansk Folkehjælps julehjælpspakke består af købmandsvarer for 500 kr., et gavekort til Fætter BR på 500 kr. og et gavekort til SPORTSMASTER på 500 kr. 

Det er niende år i træk, at Dansk Folkehjælp i samarbejde med Ekstra Bladet gennemfører en landsdækkende julehjælpsindsamling.