Over 5000 løbere til Danmarks ældste løb

Søndersøløbet i Viborg har eksisteret siden 1910 og regnes for Danmark ældste løb. I år er der rekordmange børn som deltager.

Hele dagen står i løbets tegn rundt om Søndersø i Viborg. Over 5000 løbere deltager dagen igennem i det historiske løb, der regnes for et af Danmarks ældste. Løbet består af fen række forskellige løb dagen igennem. I år er der rekordmange deltagere på skolestaffen med 100 hold, og skoleløbet har over 1900 deltagende børn.

- I løbet af dagen er der både børn, handicappede og folk fra psykiatrien som løber, og vi har også en march, hvor folk kommer og går, så det løbet kan er, at det kan tiltrække alle aldersgrupper, siger Pia Arendt, der er projektleder for Søndersøløbet. 

Der er små seks kilometer rundt om søen, og foruden de mange løb i løbet af dagen, så er det store trækplaster hovedløbet tirsdag aften, hvor over 800 løbere stiller til start. Her gælder det om at komme hurtigst rundt om søen og rekorden den indehaves af Thijs Nijhuis som i 2014 løb turen på 17 minutter og 13 sekunder.

Samler hele byen

Søndersøløbet er dog for hele byen og en tradition som er vokset og blevet udviklet noget, siden de første syv løbere stillede til start i 1910. Løbet har holdt pause i flere perioder frem til 1952, hvorefter det er blevet afholdt hvert år lige siden.

- Det er jo Viborgs løb og det er noget helt specielt, så det samler jo viborggenserne på en eller anden måde, og der er meget prestige i det. Der er jo virkelig en kamp til hovedløbet om at vinde og løbe den hurtigste tid, siger Pia Arendt. 

Søndersøløbet havde allerede fra formiddagen rekordmange deltagere i form af skolestafet og børneløb.