Rekordlav ledighed i landsdelen

Seks kommuner her fra landsdelen i top tyve med den laveste arbejdsløshed på landsplan

Ringkøbing-Skjern topper listen over kommuner med den laveste ledighed på landsplan.
Ringkøbing-Skjern topper listen over kommuner med den laveste ledighed på landsplan.

Antallet af arbejdspladser vokser markant i mange midt- og vestjyske kommuner, og dermed rammer de aktuelle ledighedstal en nærmest historisk bundrekord.

Ikke siden finanskrisen har arbejdsløsheden været så lav som den er nu, viser nye tal fra Danmarks Statistik, som har seks kommuner her fra området med i top 20 over den laveste ledighed på landsplan.

Ringkøbing-Skjern og Morsø kommuner indtager henholdsvis tredje- og femte pladsen med ledighedsprocenter på blot 2,2 og 2,3. 

Lidt længere nede på listen kommer Skive som nummer 14. og Thisted som nummer 16. Begge kommuner har en ledighed på 2,5 pct.

Nummer 18 på listen er Lemvig med 2,6 pct., mens Holstebro er havnet på en 20. plads med 2,8 pct. arbejdsløse.

På landsplan er ledigheden gjort op til kun 3,9 pct. og særligt i Midt- og Vestjylland har beskæftigelsen været stigende de senere år. Noget der har kunnet mærkes i bl.a. Skive Kommune, til stor glæde for borgmester Peder Chr. Kirkegaard.

- Det, at der igen skabes arbejdspladser et sundhedstegn for den generelle udvikling i Skive Kommune, og en god nyhed for området her midt i sommertiden, siger borgmesteren.

Skive Kommune blev hårdt ramt af arbejdsløshed under finanskrisen i 2009. Her nåede ledigheden hele ni pct. i kommunen. Et tal der siden er faldet markant.