Rekordfå asylansøgere er ankommet den seneste uge

Der er den seneste uge registreret 80 asylansøgere. Det er det laveste antal i tiden under grænsekontrollen.

Flygtninge Thisted

80 asylansøgere er i løbet af den seneste uge ankommet til Danmark, viser en opgørelse fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet.

Det er det laveste antal registrerede ansøgere i løbet af de ti uger, der har været midlertidig grænsekontrol med stikprøver ved den dansk-tyske grænse.

Kurven har været nedadgående i hele perioden. Således var der 640 registrerede asylansøgere i den første uge med grænsekontrol, mellem 200 og 300 i de fleste uger i januar og februar, mens der i de seneste tre uger har været under 200 asylansøgere per uge.

Den midlertidige, danske grænsekontrol blev indført 4. januar og er siden blevet forlænget flere gange

3. marts meddelte integrations- og udlændingeminister Inger Støjberg (V), at politiet foreløbig fortsætter med stikprøverne ved den dansk-tyske grænse indtil 3. april.

Grænsekontrollen er dermed blevet forlænget tre gange i henhold til Schengens grænsekodeks.

Af de 80 asylansøgere, der blev registreret i sidste uge, er kun ni personer fra Syrien. Ti er fra Irak og 11 fra Afghanistan, mens de resterende 50 er fra forskellige "øvrige" lande.

 

Søndag satte bundrekord med kun fem registrerede asylansøgere. Tallene er dog foreløbige og forbundet med en vis usikkerhed, da der løbende sker efterregistreringer - især for de seneste dage.

Opgørelsen baserer sig på registreringer af asylansøgere i politiets system Polsas.

På de ti uger med grænsekontrol er der i alt registreret 2609 asylansøgere i Danmark.

 

Regeringen forventer, at 25.000 flygtninge og migranter kommer til Danmark i år, mens væsentligt færre - nemlig 15.000 - ventes at søge asyl i 2017. Men prognosen er behæftet med stor usikkerhed, har Inger Støjberg tidligere understreget.

 

/ritzau/