Rekordår for Grundfos

For første gang nogensinde har Grundfos omsat for over 20 milliader kroner.

grundfos15.jpg

En vækst på otte procent er drømmesenariet for en virksomhed i krisetider. Det er ikke desto mindre, hvad Grundfos' vækst har været i 2011.

 - Når vi formår at lave en sådan vækst i økonomisk svære tider, er det ikke mindst fordi, vi har succes med vores satsning på grønne og bæredygtige løsninger, siger koncernchef Carsten Bjerg.

Nettoomsætningen var i 2011 på 21,2 milliarder kroner mod 19,6 milliader i 2010.

Satser på udviklingslande

Det europæiske marked er stagnerende for tiden. Det er dog heller ikke her, at Grundfos vil hente deres primære indtjening fremover.

 - Vi er glade for, at vi fik globaliseret vores forretning i tide, og at vi allerede har etableret os med stærke positioner i de dele af verden, hvor den økonomiske vækst vil finde sted de kommende år. Det gælder BRIK-landene, men også lande som Tyrkiet, Ukraine, Thailand, Vietnam og Sydafrika samt landene i Mellemøsten, forklarer koncernchefen.

Ambitionerne rækker længere

Selvom Grundfos' 2011 har været et rekordår, bliver pumpevirksomhedens målsætninger ikke sænket.

 - Vi pumper endnu flere ressourcer ind i vores udviklingsområder, og vores investeringer i nye produktionslinjer og nye fabrikker vil i 2012 være historisk høje. Også vores indsats for at udvide forretningen ind i vandbehandling vil få et ekstra boost, siger Carsten Bjerg.

Grundfos har 17481 ansatte globalt - de 4603 er ansat i Danmark.