Rekordår: Masser af nye øl på hylderne

Bryggerierne har haft travlt, og det er gode nyheder for øl-elskeren.

13 nye øl blev det til for Nr. Nissum Håndbryg.
13 nye øl blev det til for Nr. Nissum Håndbryg.
Foto: Christian Bro

125 nye øl fra Midt- og Vestjylland.

Aldrig før har de Midt- og Vestjyske bryggerier haft så travlt med at lave nye øl. Det viser tal som Beerticker.dk har fundet til TV MIDTVEST. De 125 nye øl er alle sammen lanceret i Midt- og Vestjylland i 2017, og det er en rekord.

Samtidigt er der åbnet hele tre nye bryggerier i landsdelen. Det er Nr. Nissum Håndbryg, der har lanceret 13 nye øl, Brewpubbel Ølluminati i Viborg, der serverer øl brygget på stedet, og Thorning Bryghus i Silkeborg.

25.000 flasker

Hos Nr. Nissum Håndbryg har de travlt. Brygmester Jens Grøn fortæller, at han skal brygge to gange om ugen, så han kan nå sit årsmål på cirka 25.000 flasker.

Han kom på markedet med 13 nye øl sidste år, efter han havde brygget løs siden 2014.

- Det meste af det er selvlært, så når du spørger til mine forudsætninger for at brygge, så er det bare den erfaring, jeg har fået efter bryg efter bryg efter bryg, siger han.

Han tror stigningen i antallet af bryggerier og øl skyldes, vi drikker det i stedet for vin til maden. Samtidigt tror han også, der kommer flere bryggerier.

- Men jeg tror også, der er nogen, der dør. Det gør de i kraft af, at de slår brødet for stort op. Det er min personlige holdning, fortæller Jens Grøn.

2:06