Rejser verdens største vindmølle

I løbet af de næste to uger opsætter Vestas verdens største vindmølle på det nationale testcenter i Østerild Klitplantage.

220 meter fra fundament til vingespids. Så høj er den vindmølle, som Vestas lige nu er ved at sætte op i Østerild Klitplantage. Dermed bliver møllen verdens højeste vindmølle.

I løbet af de næste 14 dage samler Vestas delene til møllen, som bliver 23 meter højere end den hidtil største mølle i testcentret - nemlig Siemens' 6 MW mølle. Verdens største vindmølle står i Polen og er 210 meter høj, men den rekord bliver nu slået i Østerild.

Kæmpe satsning

Den nye vindmølle er en af Vestas' store satsninger inden for det voksende marked for havvindmøller. Selvom den rejses allerede her i december, så er møllen først fuldt funktionsdygtig i begyndelsen af 2014. Og projektet er af stor vigtighed for Vestas.

- Det er utroligt spændende, for møllen er jo vores fremtid. Den er grundstenen i vores nye joint venture-projekt med Mitsubishi, og det er dét, der skal til for at klare sig på det fremtidige off shore marked, siger Bo Bjerregaard, der er projektleder i Vestas Offshore.

Supervindmøllen er ikke alene verdens højeste - den er også verdens største målt på produktion af strøm. Når den i begyndelsen af det nye år er fuldt installeret, producerer den, hvad der svarer til 7500 husstandes elforbrug på et år.

Se Vestas' egen video fra YouTube om den nye vindmølle:

 

V164-8.0 MW - taking offshore wind power to the next level

 

 

02:37 Luk video