Regndans og mudder-kamp på FDF's landslejr

Mudder, mudder og atter mudder. Det er nok noget af det FDF's landslejr 2016 vil blive husket for, men der er dog fordele ved det våde vejr.

mudder fdf
Foto: Jens Kolding, TV MIDTVEST

Det er vådt, smattet og overalt.

Mudder i lange baner præger dette års landslejr. På den lille uge FDF'erne har været samlet på sletten, er der faldet 48,4 milliliter regn over lejren. Det svarer til den mængde vand, der normalt falder i hele juli måned.

Og undrer man sig over, hvor alt det vand er blevet af, så skal man bare lægge vejen forbi Arnborg-gruppen, som bor lidt nede i en dal på lejren.

- Der er rigtig meget mudder og en lille smule græs ind i mellem. Lige nu er der en kanal op gennem Kredspladsen og noget af pladsen er blevet omdannet til Venedig, lyder det fra Lisbeth Rodenberg, der er Leder for FDF Arnborg.

Men trods sjap og dårligt vejr så er humøret højt hos FDF'erne fra Arnborg.

- Vi har bygget en overdækning, og så længe der bare er nogle voksne, der står og skubber vandet af, så går det fint. Børnene synes, det er meget hyggeligt at sidde under den.

 

Regndans, leg og hygge

Temaet for lejren er leg, og der skal mere end lidt regn til at ødelægge det en god leg- Måske netop tvært imod. Den enorme mængde mudder bringer nye lege med sig.

- Det er bare sjovt at lege i, man lægger ikke mærke til det, når man først er i gang, siger Lukas Agerholm Jensen, Væbner, FDF Arnborg.

Til dem der bare ikke kan få nok mudder, er der blevet bygget et udendørs vandland med eget mudderbad på pladsen.

- Jeg synes det er sjovt.  Man kan være sammen med sine venner og kaste med mudder på dem, lyder det fra Svea Storgaard Madsen fra FDF Mejdal, da TV MIDVEST fanger hende midt i en mudderkamp FDF-vennerne.

Selvom der bliver lidt beskidt inde i teltene, så har legen indtil videre været en stor succes for Lukas Agerholm Jensen.

- Det har været mega hyggeligt. Når det regner, sidder man under det overdækkede og snakker og spiller kort, og så bliver man nødt til at hjælpes ad for at få alt mudderet væk.

 

Ingen tøjkrise

Faktisk kan regnen også give visse fordele.

- Man behøver ikke vælge, hvad man skal have på af tøj hver morgen, for man skal bare have regntøj og gummistøvler på, og så er det det, griner Lisbeth Rodenberg.

Men derfor har Lisbeth Rodenberg nu alligevel et ønske til vejrudsigten.  

- Jeg håber lidt, at det kunne blive tørvejr i morgen, så vi kan pakke telte ned, som ikke er våde, siger hun.

Landslejren fortsætter frem til på fredag. Det er attende gang FDF holder landslejr.