Regionens it-arbejde skal strammes op

Cirka 40 it-medarbejdere i Region Midtjylland får i dag at vide, at de ikke lever op til fremtidens krav om kompetencer.

Region Midtjylland.jpg

300 medarbejdere er i dag ansat i Region Midtjyllands it-afdeling. Men det er ikke dem alle, der får lov at blive.

Regionen har nemlig besluttet at foretage en større omstrukturering af sine ressourcer. Og it-afdelingen kan ikke opfylde alle de krav, som er forventet under udviklingen af stadigt mere avancerede it-løsninger. Det gælder blandt andet løsninger, hvor patienterne selv skal kunne bestille medicin elektronisk.

- Vi får nye opgaver, som vi i dag ikke har kompetencerne til. Derfor har vi brug for at styrke vores højt specialiserede kompetencer på en række områder, lyder det i en pressemeddelelse fra it-chef Jørn Lodahl fra Region Midtjylland.

Afskedigelser på vej

Cirka 40 medarbejdere risikerer at blive afskediget som følge af omstruktureringen. Men det er regionens håb, at der kan findes job andre steder i Region Midtjylland til de fleste. Det fik medarbejderne at vide i et brev i dag.

- Lige nu tror alle, de er ramt. Vi er ikke modstandere af, at vi skal være en professionel arbejdsplads. Men det er en voldsom udmelding, siger næstformanden for it-afdelingens medarbejderudvalg, Connie Waldstrøm.