Regionen lemper blodprøve-krav

Borgere i Region Midtjyllands yderområder skal alligevel ikke frygte for, at de ikke længere kan få taget blodprøver ved deres praktiserende læge.

160211RegionMidtjylland.jpg

Regionen vil på mandag diskutere et nyt forslag, som går ud på, at der skal laves blodprøvningssteder uden for sygehusene. Samtidig vil regionen gøre det muligt for borgere i udvalgte yderområder at få taget blodprøve hos sin egen praktiserende læge, skriver Holstebro Dagblad.

»Det oprindelige spareforslag, hvor man flyttede alle blodprøver ind på sygehusene, har vist sig at være for drastisk,« siger formand for hospitalsudvalget, Anders Kühnau (S) til Holstebro Dagblad.

I første omgang var planen, at regionen skulle spare op mod 15 millioner kroner på blodprøverne, idet prisen på at få taget blodprøve er billigere på sygehusene i forhold til de praktiserende læger. Men de ekstra blodprøvningssteder og muligheden for fortsat at få taget blodprøve ved sin praktiserende læge betyder, at regionen ikke opnår det planlagte sparekrav.

»Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi ikke henter alle de penge, som vi skulle. Men her får vi skabt en bedre balance mellem de ulemper, som det oprindelige forslag ville give,« siger formanden for hospitalsudvalget.

Det er planen, at den nye struktur skal træde i kraft d. 1. juli i år.