Regionen lyttede til kritikken

Region Midtjylland sikrer busser til flere ungdomsinstitutioner.

290610_Bus001.jpg

Region Midtjylland fjerner nu en del af de besparelser, der ellers ville gå hårdt ud over bus-transporten til flere midt- og vestjyske ungdomsinsitutioner.

Den såkaldte Trafikstyregruppe havde lagt op til besparelser for omkring 40 millioner kroner, men forslaget udløste voldsom kritik fra flere borgmestre og rektorer. For eksempel fygtede rektoren for Bjerringbro Gymnasium, Finn Rasmussen, at det ville blive så besværligt for eleverne at nå frem, at gymnasiet risikerede lukning.

Den kritik har gjort indtryk, og regionsrådsformand Bent Hansen (A) lægger nu op til, at reducere besparelserne med 10 millioner kroner.

95 procent skal have en uddannelse

- Vi har et ønske om, at  95 procent af de unge får en uddannelse. Og så vil det være skidt, hvis vi med den anden hånd gør det vanskeligt for dem ved at fjerne busserne. Så det har vi lyttet til og revideret vores forslag, siger Bent Hansen. 

Regionen er ifølge loven ikke forpligtet til at sørge for den type transport, men de ekstra millioner betyder nu, at der kommer busafgange om morgenen og eftermiddagen til gymnasierne i blandt andet Tarm, Bjerringbro og Tørring - og teknisk skole i Skjern.

Det ændrede spareforslag skal officielt godkendes af regionsrådet.