Region Midtjylland i pengenød

Stramt budgetforlig i Region Midtjylland - ubalance på 375 millioner på sundhedsområdet.

Region-Midtjlland-2.jpg

Et politisk flertal i Region Midtjylland indgik tirsdag formiddag forlig om budgettet for 2010. Og det var på ingen måde en let opgave.

- Budgettet er strammet, så det knager i fugerne. Men med forliget har vi en køreplan frem til januar, hvor regeringen spiller ud vedrørende den fremtidige fordeling af bloktilskudet, siger regionsformand Bent Hansen (S) i en pressemeddelse.

Trods budgettet kan regionen se frem til en ubalance på 375 millioner på sundhedsområdet - og det betyder, at politikerne skal ud og finde nye besparelser.

Bag forliget står Socialdemokraterne, SF, Det Radikale Venstre, Enhedslisten og Gunhild Husum, der står uden for partierne.

Venstre og konservative bekymrede

 Venstre, de konservative og Danks Folkeparti er altså ikke med i forliget. Den konservative gruppeformand Poul Müller kalder direkte budgettet for uansvarligt og mener, at regionen nu er tæt på at blive sat under administration.

- Faktum er, at der er lagt op til at låne 557 millioner kroner. Lån som vi i sidste uge fik afslag på, siger Poul Müller.

Venstres gruppeformand Anne V. Kristensen siger, at hun er bekymret for fremtiden.

- Patienter og personale kommer til at betale prisen for dårlig økonomistyring, siger Anne V. Kristensen.