Region Midtjylland har flest nye apoteker

Siden den nye apotekerlov trådte i kraft for et år siden er det skudt frem med apoteker, hvor borgerne kan få udleveret receptmedicin. Region Midtjylland er topscorer med 30 nye apoteker.

Det er i løbet af det seneste år blevet markant nemmere for midt- og vestjyderne at komme på apoteket. Ud af i alt 92 nye apoteker ligger de 30 i Region Midtjylland. Det skyldes, at Folketinget sidste forår vedtog en modernisering af apotekerloven. Den nye lov har gjort det nemmere for landets apotekere at åbne nye apoteker.

- Jeg er glad for, at apotekerne har taget tyren ved hornene og åbnet nye apoteker i stor stil. Det er vigtigt, at vi giver borgerne den bedste mulighed for at komme på apoteket, så de kan få den medicin og den rådgivning, som de har brug for, siger formand for Danmarks Apotekerforening, Anne Kahns.

Hun roser politikerne for en lov, der gør det nemmere for borgerne at få fat på den medicin, som de har brug for.

- Det her er en rigtig god udvikling, som både apotekerne og politikerne kan være stolte af. Vi sagde før lovændringen, at mange apoteker stod på spring for at åbne nye enheder, og da politikerne gav os chancen, så greb vi den selvfølgelig. Derfor er der også god grund til at fejre lovens fødselsdag, siger Anne Kahns.

Der er i alt 392 apoteker i Danmark. De 93 af dem ligger i Region Midtjylland.

Af de mange nye apoteker er der blandt andet åbnet tre i Herning, tre i Skive og en i Viborg, Silkeborg og Ikast.