Region Midtjylland fortryder milliontilskud til VM: - Skulle have taget forbehold

​Det internationale ishockeyforbund (IIHF) koster Region Midtjylland en formue under VM, skriver Politiken. Nu ærgrer Region Midtjylland sig over milliontilskuddet til VM-værtskabet.

Den største sportsbegivenhed på dansk grund nogensinde løber kun rundt på baggrund af offentligt bevilgede støttekroner.

Det skriver Politiken, som har søgt aktindsigt hos kommunerne.

Det samlede budget for VM i ishockey lyder på 120 millioner kroner, men godt 20 millioner af kronerne ryger direkte til IIHF, det internationale ishockeyforbund.

Som VM-vært er man kontraktligt forpligtet til at betale en afgift til det internationale forbund på 10 procent af billetsalget, hvilket lander på omkring 10 millioner kroner. Oveni skal værtskabet sørge for alle omkostninger i forbindelse med forbundets repræsentanters udgifter under VM. Det gælder goder som Hotelsuiter, gallamiddage og transport.

Herning Kommune har sammen med Københavns Kommune, Region Hovedstaden og Region Midtjylland hver bevilget fem millioner kroner til VM. Sport Event Danmark har skudt 10 millioner kroner i projektet.

Alle gav de grønt lys til give støttekronerne, inden Danmark blev tildelt VM-værtsskabet.

Region Midtjylland ærgrer sig over milliontilskud

I det midtjyske erkender man nu, at man ville have tænkt sig mere om, inden man støttede med de mange millioner, hvis man havde kendt til forbundet og marketingspartnerens forretningsmodel.

- Vi havde ikke kendskab til IIFH og Infronts system. Nu er vi nået så langt hen, efter pengene er blevet bevilget, at vi ikke ønsker at trække tæppet væk under det hele, siger formanden for udvalget for regional udvikling, Jørgen Nørby (V), til Politiken.

- Der er ingen tvivl om, at vi skulle have taget langt flere forbehold. Sagen betyder, at vi fremover skal have skarpere retningslinjer for at undersøge, om pengene kan havne hos nogen, som vi ikke ønsker at have noget med at gøre, lyder det.

Et lille overskud

Ifølge Politiken kommer det danske værtskab i bedste fald til at give et overskud på mellem fem og 10 millioner kroner. Et overskud, som kun opnås, fordi 30 millioner offentlige kroner er med i kassen.

Politiken skriver desuden, at Sport Event Danmark og Region Hovedstaden også erkender, at de ikke har haft nok kendskab til VM-partnerne IIHF og Infront, inden pengene blev bevilget.

VM i ishockey spilles i Herning og København fra den 4.-20. maj.